Zašto je važno da deca čitaju

Zašto je važno da deca čitaju

Knjiga može služiti kao vozilo koje će nas odvesti na dugu avanturu i nepoznatu destinaciju. Ona može biti prijatelj, inspiracija, učitelj. Knjiga može poslužiti kao lekcija, često vrlo korisna i praktična, koja nam pruža konkretne informacije ili ponekad apstraktne, filozofske ideje. U svakom slučaju, ona nam pomaže da otvorimo svoj um za nove ideje i nove poglede na svet. Mnogobrojne su koristi koje nam pruža svakodnevno čitanje.

Čitanje je zabavno pre svega, upoznavanje deteta sa knjigom od malih nogu povezuje dete i knjigu na jedna poseban način i stiču se prijatan sećanja na tu radnju. Dete se uči koncentraciji i fokusu, razvija jezik i vokabular koji koristi. Razvijaju maštu i dok deca slušaju kako im čitate knjigu, sami zamišljaju likove i situacije u kojima se još uvek nisu ni našli, pospešuje se njihova imaginacija sveta oko njih.

Enco Book interaktivne knjige pospešuju detetovo razumevanje i podstiče ih na dalje učenje. Zabavne su i šarene što deci prija  na oči i pre nego što ih otvore.

Priuštite vašim detetu kvalitetno odrastanje jer na njima svet ostaje, pripremite ih na pravi način na njihovom putu da postanu dobri i kvalitetni ljudi.