O nama

radionica

Mi smo izdavačka kuća koju sačinjava mali stručni tim pedagoga, vaspitača, ilustratora, a po potrebi angažujemo i konsultujemo stručna lica iz raznih oblasti, sve u cilju da naše slikovnice i knjige za decu budu što kvalitetnije i lepše.

Postojimo od  1994, dakle više od 20 godina naš tim kreira i stvara slikovnice namenjene deci od prvih koraka i reči pa do kraja osnovne škole.

Deca i roditelji nas prepoznaju po kvalitetnim slikovnicama za najmlađe – PRVIM REČNICIMA, koji nastaju u saradnji sa Belgijskom izdavačkom kućom LE BALLON sa kojoj sarađujemo od 1997 godine. Sve slikovnice za najmlađe štampane su na ekološkom papiru i svi materijali korišćeni u izradi ovih slikovnica su testirani što potvrđuje oznaka C na svakoj knjizi.

Tu su još slikovnice, vežbanke i bajke sa nalepnicama… Karakteristika naših naslova je to što su neobični i drugačiji. Svaki naslov ima neko iznenađenje, nalepnice, poklon olovke, poklon flomaster, blokčić, itd…

Posebno bi izdvojili ediciju PUTOVANJE KROZ ZNANJE, ili kako su je deca nazvala – kviz knjige.
To su interaktivne knjige sa kojima de deca igraju, a istovremeno tražeći rešenja iza skrivenih greb, greb polja ili na sledećoj strani nauče mnogo novih informacija i stiču nova saznanja.
Prva iz ove edicije PUTOVANJE KROZ ZNANJE dobila je nagradu – Dobra igračka 2002, a knjigaKVIZ-ČAROBNO PUTOVANJE 1. nagradu dečije kritike DOSITEJEVO PERO za 2011 godinu.

Cilj nam je da naše knjige budu edukativne, lepe, kvalitetne, da ih deca vole, poklanjaju jedni drugima, da im budu dobar drug u njihovom odrastanju.

S poštovanjem
ENCO BOOK